Status update verwijderen

Ben je in een status update vermeld of getagd en wil je niet dat je gehele vriendenlijst ziet dat jij in dit desbetreffende status update bent vermeld? Dan kan je deze status update verwijderen. De status update blijft wel bestaan alleen is deze niet meer zichtbaar voor jouw vriendenlijst.

Het verwijderen van een status update gaat eigenlijk hetzelfde als het tags verwijderen op Facebook. Je moet hier namelijk precies dezelfde handelingen voor verrichten.

Let op: als je jezelf uit een status update of tag verwijderd, blijft het bericht nog wel bestaan! Het is alleen niet meer zichtbaar op jouw eigen timeline, of op de timeline van je vrienden.
Zodra je echt wilt dat een status update of foto  geheel verwijderd moet worden, kun je de persoon in kwestie vragen om deze te verwijderen. Mocht de persoon in kwestie dit niet doen, dan heb je de mogelijkheid om de status update te melden of te rapporteren bij Facebook.

In 5 stappen een status update verwijderen

1. Zorg dat je bent ingelogd op Facebook.

2. Ga naar je eigen Facebook profiel. In je timeline staat de status update van een vriend of vriendin die je wilt verwijderen.

3. Ga met je muis over deze status update. Rechtboven komt een pijl tevoorschijn. Als je op deze pijl klikt verschijnt er een menu.

4. In dit menu staat de optie ‘Tag verwijderen’ – ja dit is eigenlijk precies dezelfde functie als bij tags verwijderen.

5. Klik op deze optie, klik hierna op de bevestiging binnen de melding van Facebook.

 

Gefeliciteerd!

Je hebt de tag succesvol verwijderd

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.