Facebook pagina verwijderen

1401308940_noteBen je in het beheer van een Facebook (bedrijfs)pagina en wil je deze Facebook pagina verwijderen of aan iemand anders doorgeven? Met de onderstaande stappen, kun je je pagina verwijderen of doorgeven aan iemand anders.  

Een pagina verwijderen

1. Zorg dat je op het persoonlijke account ingelogd bent dat aan de pagina gekoppeld zit.

2. Klik rechtsboven op het pijltje naast je gebruikersnaam. Er komt een dropdown-menu tevoorschijn.

3. Klik op de naam van de pagina die je wilt verwijderen. (het kan zijn dat je binnen het dropdown-menu moet scrollen omdat je meerdere pagina’s in je beheer hebt)

4. Je komt nu op de profielpagina van je pagina terecht. Je ziet in de rechterbovenhoek nu ook dat je gebruikersnaam veranderd naar de gebruikersnaam van de pagina die je wilt verwijderen.

5. Druk in de bovenbalk op ‘Instellingen’. Je wordt doorgestuurd naar een pagina waar je gegevens kunt wijzigen.

6. Helemaal onderaan de pagina, staat als laatste optie: ‘Pagina verwijderen’. Druk op deze optie. Er komt nu een link te staan in deze balk om te bevestigen dat je de pagina wilt verwijderen. Zodra je op deze link klikt, komt er een popup tevoorschijn. Hier moet je voor de laatste keer bevestigen dat je je pagina wilt verwijderen. Dit doe je door op de knop ‘Verwijderen’ te klikken.

Gefeliciteerd!

Je hebt je pagina succesvol verwijderd

 

Een pagina overdragen

Het kan natuurlijk dat je je pagina helemaal niet wilt verwijderen maar wilt overdragen aan een andere gebruiker van Facebook.

1. Zorg ervoor dat de nieuwe beheerder van de pagina, de pagina heeft geliked.

2. Ga naar de pagina van je profiel. Dit kan door in de rechterboven hoek, op het pijltje te klikken en vervolgens de desbetreffende pagina aan te klikken.

3. Klik bovenaan de pagina op ‘Instellingen’. Je komt nu op de pagina terecht waar je allerlei informatie van je pagina kunt wijzigen.

4. Klik in het zijmenu aan de linkerkant op ‘Paginarollen’. Je krijgt nu een pagina te zien met alle beheerders van de pagina.

5. Klik op de optie ‘Nog een persoon toevoegen’. Er komt nu een invoerveld tevoorschijn. In dit invoerveld moet je het e-mailadres van de andere Facebook gebruiker die de nieuwe beheerder wordt invoeren. Klik vervolgens onder het invoerveld op de optie ‘Redacteur’ en selecteer ‘Beheerder’. (de andere rollen doen er niet toe tijdens het overdragen van een pagina)

6. Klik op ‘Opslaan’. De persoon in kwestie ontvangt nu een mail waarin hij/zij moet bevestigen dat hij/zij een beheerdersrol krijgt voor deze pagina. Als dit gebeurt is heb je een nieuwe beheerder voor de pagina. Je kunt jezelf nu op de pagina ‘Paginarollen’ verwijderen uit de lijst, dit doe je door op het kruisje bij je account te klikken. Klik hierna op opslaan en je bent geen beheerder meer van de pagina.

Gefeliciteerd!

Je hebt je pagina succesvol overgedragen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.