Facebook vrienden verwijderen

1401309304_friedn_addedHet kan natuurlijk voorkomen dat je iemand op Facebook hebt toegevoegd/geaccepteerd die je eigenlijk niet kent. Of misschien wordt je wel gek van de ene persoon die om de haverklap haar (oninteressante) sociale leven met je deelt. De oplossing: de persoon in kwestie verwijderen uit je vriendenlijst.

Als je een vriend of vriendin op Facebook wilt verwijderen, ontvangt hij/zij hier geen melding van. Dit voorkomt mogelijke scheve gezichten. Mooi meegenomen dus!

1. Zorg dat je ingelogd bent op Facebook. Ga naar de profielpagina van de vriend of vriendin die je wilt verwijderen. Dit kan via een status update op je timeline of via de zoekfunctie aan de bovenkant van de website.

2. Aan de bovenkant van het profiel van je vriend of vriendin, in de omslagfoto, staat de knop ‘Vrienden’ – hier staat ook een vinkje op. Het kan ook zijn dat er ‘Goede vrienden’ of ‘Kennissen’ staat. Dit is puur afhankelijk van welke groep je hebt geselecteerd op het moment dat je deze vriend of vriendin op Facebook hebt toegevoegd of hebt geaccepteerd.

3. Klik op deze knop en er klapt een menu uit met allerlei opties. In dit menu heb je de mogelijkheid om o.a. je vriend of vriendin in een andere lijst te gooien. Onderaan het menu staat de optie om de vriend of vriendin te Rapporteren/blokkeren. Met deze optie zie je geen activiteiten meer van de persoon in kwestie en blijft hij/zij toch in je vriendenlijst staan.

Als je je vriend of vriendin echt definitief wilt verwijderen, klik je op de laatste optie.

Gefeliciteerd!

Je vriend of vriendin is permanent uit je vriendenlijst verwijderd!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.