Facebook apps of games verwijderen

1401309424_notificationsKrijg je klachten van vrienden op Facebook? Of krijg je zelf het vermoeden dat er berichten op je account geplaatst worden zonder dat jij daar maar iets van af weet? Dan heb je waarschijnlijk een Facebook app of game aan je account gekoppeld. 

Om te voorkomen dat er in de toekomst meer berichten worden geplaatst, zonder dat je het zelf doet, moet je deze Facebook app of game verwijderen. Hierna kan de Facebook game of app geen informatie of berichten meer plaatsen op je Facebook account.

Aanbieders van Facebook apps en games maken misbruik van het feit dat veel Facebook gebruikers geen tijd nemen om de algemene voorwaarden of de omschrijving van de app of game lezen. In deze onderdelen staan vaak dat je door te bevestigen, akkoord gaat dat het bedrijf achter de game of  app berichten op je account mag plaatsen.

Hoe verwijder ik een app of game van mijn Facebook account?

1. Zorg dat je bent ingelogd op je Facebook account en ga naar je timeline op de homepage.

2. Klik in het menu aan de linkerkant op ‘Games’.  Je wordt vervolgens doorgestuurd naar een pagina waar allerlei games staan die je kunt spelen op Facebook.

3. Helemaal onderaan in het linkermenu staat het menu-item: ‘Je apps’. Als je hierop klikt wordt je doorgestuurd naar een pagina waar alle apps en games staan die je gekoppeld hebt aan je Facebook account.

4. Klik op ‘Instellingen’ bij de applicatie die je wilt verwijderen.

5. Er wordt nu een pop-up geopend waarin je moet bevestigen dat je de app of game wilt verwijderen. Klik onderaan op ‘App verwijderen’.

6. Er komt nu nog een pop-up tevoorschijn. In deze pop-up moet je bevestigen dat je de desbetreffende applicatie wilt verwijderen en dat je alle activiteiten van deze applicatie van je Facebook account wilt verwijderen. Selecteer de checkbox en klik op ‘Verwijderen’.

Gefeliciteerd!

De applicatie is verwijderd. Het kan alleen enkele minuten duren voordat Facebook alle activiteiten van de applicatie binnen jouw account heeft verwijderd. Even geduld dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.