Facebook account verwijderen

1401308505_listHet permanent verwijderen van je Facebook account heeft wat voeten in de aarde. Facebook doet er namelijk alles aan om te voorkomen dat je stopt met het delen van je sociale leven.

Als je besloten hebt om te stoppen met Facebook, kun je je account uitschakelen/deactiveren. Je kunt binnen Facebook niet meer gezocht worden. Wel blijft bepaalde info zoals berichten die je zelf geplaatst hebt, wel zichtbaar. Alle data en informatie blijft echter wel opgeslagen op de server van Facebook. Facebook zegt dat ze dat doen voor het geval je terug wilt komen in de ‘afkoelingsperiode’ en verder wilt gaan met je persoonlijke profiel en online vriendenlijst.

Facebook heeft een ‘afkoelingsperiode’ van 14 dagen. Dit houdt in dat je 14 dagen bedenktijd hebt om de keuze te maken of je echt permanent wilt stoppen, of toch door wilt gaan. Zodra je inlogt op Facebook en bepaalde activiteiten en acties verricht (zoals het liken van pagina’s); wordt de afkoelingsperiode ongedaan gemaakt.
Als je echt permanent wilt stoppen, moet je niet inloggen binnen deze 14 dagen.

Facebook heeft een optie om alle informatie die je  geplaatst hebt op Facebook te downloaden, zodat je toch een deel van je account kunt bewaren.
Klik in de rechter bovenhoek op het pijltje. Ga vervolgens naar instellingen. Onderaan de pagina staat de optie : ‘Een kopie downloaden‘. Je wordt doorgelinkt naar een pagina waar je je gegevens kunt downloaden.

 

Je kunt je Facebook account verwijderen in 5 simpele stappen:

1. Zorgt dat je ingelogd bent op Facebook met het account dat je wilt verwijderen.

2. Ga naar deze pagina binnen Facebook.

3. Bevestig het verwijderen van je account door op de knop ‘Mijn account verwijderen’ te klikken.

4. Je account wordt nu uitgeschakeld. Mocht je uiteindelijk nog twijfelen of je echt permanent wilt stoppen, dan moet je binnen de afkoelingsperiode van 14 dagen inloggen op je account.

5. Als je niet bent ingelogd binnen de afkoelingsperiode; dan ben je na 14 dagen permanent van Facebook verwijderd. Alle info van jou is verwijderd van Facebook.

2 gedachten over “Facebook account verwijderen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.